Sexualitet i relationsterapi

För många är sexualitet viktigt i vad som utgör ett förhållande. Samtidigt är sexualitet något som många har svårt att prata om och en källa för missförstånd och konflikter. Tyvärr har sexualiteten varit eftersatt i utbildningar för samtalsproffs. Många som väljer bli parterapeuter och arbeta med alla inblandade i ett förhållande har inte fått kunskap om hur man kan arbeta med sexualiteten. Därför har jag nu skapat den här kursen om sexualitet i just parterapi där vi kan fördjupa oss i sexsnack med fler än en i rummet.

Kursinnehåll

Kursen kommer blanda teoretiska och praktiska moment med reflektion. Under två dagars gång kommer deltagarna att fördjupa sig i följande:

  • Hur dynamiken inom relationen kan skapa och upprätthålla sexuella problem.
  • Hur man säljer in vanliga interventioner till svårövertygade partners.
  • ”Öppna upp då” som svar på olikheter, när är det en bra idé att vända sig till flersamheten och när det inte löser något.
  • Hur man arbetar med svåra känsor som besvikelse, irritation och uppgivenhet.
  • Hur man kan arbeta med par med olika lust.
  • Verktyg för att förbättra parternas kommunikation kring sex.
  • Hur man får alla inblandade att känna sig sedda och inte anklagade.
  • Hur man bygger upp en sexualitet som håller i längden.
  • Reflektion över hur våra egna normer och uppfattningar om sexualitet i förhållanden kan påverka oss som behandlare.

Målgrupp

Den här kursen riktar sig till psykologer, kuratorer, terapeuter och andra samtalsproffs som har grundläggande sexologiska kunskaper, men vill fokusera på hur sexualiteten fungerar i ett system mellan två eller flera klienter. Då Tanja kommer från en grund av KBT kommer deltagarna som arbetar med KBT eller ACT känna igen sig extra mycket, men även deltagarna med andra teoretiska hemvister kommer att lära sig mycket nytt och få användning för sina metoder i sexologins tjänst.

Om du vill ha lite mer förkunskap innan den här kursen rekommenderar jag varmt min populära sexologiska fortbildning för samtalsproffs!

Om kursledaren

Tanja Suhinina är något så ovanligt som legitimerad psykolog som dessutom har en masterexamen i sexologi. Hon driver en egen sexologisk mottagning i Stockhom och åker Sverige runt för att fortbilda personal kring sexologiska frågor. Hon har vid flera tillfällen hållit en endagsversion av den här kursen för vårdpersonal. Nu vill hon ta det ett steg längre och ge fler perosner möjlighet att få en ännu mer djupgående och utvecklande introduktion i hur man arbetar med klienters och patienters sexualitet.

Andra utbildningar som kan vara intressanta

Var och när?

23 och 24 november 2023, 9:00-16:00 med pauser för fika och lunch.

Kursen kommer att hållas på distans över plattformen zoom.

Pris

2500 kr/deltagare, exklusive moms.

500 kr i early bird-rabatt för dem som anmäler sig före 21 augusti 2023. Från och med 21 augusti får man 500 kr i rabatt om man har deltagit i kursen Sexologisk fortbildning för samtalsproffs.

Anmälan är bindande.