privatblogg

SalStal hot/potential

Höll SalStal hot/potential.

Män pratar kärnvapen och politik, kvinnor pratar hot i heterosex. Det är lite som det Neil Gaiman sa om att barn lever med monster under sängen, att kvinnor lever i en konstant hotfull värld, vilket kanske leder till att man inte är lika rädd när det väl blir mer aktivt farligt? Fascinerande när en man (?) började prata om att man inte ska förklara nej, kvinnorna (jag) sa att närå nej räcker inte man kan behöva säga ”nej, jag har pojkvän” och mannen började prata om att det är skillnad på upplevd fara och faktisk fara SOM OM VI INTE HADE PRATAT METOO I EN HALVTIMME INNAN. Man måste ju jobba hårt på att inte se att den typen av utsatthet inte är teoretisk utan upplevd för många.

Vi kom inte in så mycket på traumatic growth, intressant tanke dock, och sambandet att lagom traumaskada innebär maximal utveckling, sen planar vinsten ut.

Att vara skyddad av nån annans våldspotential, H berättade om att hon kunde härja som ung tjej pga hade en skräckinjagande bror, sedan att unga nu inte är rädda för polisen och terroriserar och stjäl och man nu känner sig otrygg utan statens våldsmonopol i ryggen.

Religion blev det mycket snack om. Tänker på JBP:s grej med att religionen ramade in att man måste offra för att få. Religionen abstraherar hot/potential så att man kan förhålla sig till att man inte får belöning eller bestraffning varje gång man trycker på knappen. Jag är fortfarande shook över hur gud GOTTAR sig i dissigheter i Jeremia.

Det påtagliga fysiska i hot som känns, typ att sommaren var så varm och man såg konsekvenserna. Greta Thunberg kanske inte hade lyckats utan den varma sommaren?

Glasnost är Sovjets #metoo

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s