privatblogg

Ubåt

Alla kategorier bäst på bibblan – Titel: Ubåt; Kategori: Ubåtar.

Det är uttalat och uttryckligt att de roar sig åt uppbyggliga värdeordstexter som finns om ubåtar. Det citeras i stora stycken i boken, de tar fram och roar sig under färden. När Staffan Stolpskott skrev en text om Sovjet baserat på sin frus kompisar (har han slutat med det eller slipper jag det numera?) skrev han en gång om att folk garvade åt femårsplaner för att de var tomma ord och orealistiska, och det låter verkligen som om han aldrig sett ett företag ha konferensdagar om hur bra det ska gå i Q4 och att våra värdeord är GRIT. Och exakt exakt det sitter de och gör i Ubåt. Det är LITE upplockat i filmen, men inte i nya serien. Boken skildrar mycket toalettbekymmer (man VILL ju veta om Triton funkar på 280 m djup och NEJ)(och det känns aldrig EDGY som i fakking De välvilliga som jag alltmer vill reklamera) och bordellsnack och ganska detaljerat snack om sex (faktiskt rätt kul för mig som specialintresse), och mycket DOFT så jag tänkt mycket på ruttnande citroner, och fler döda/i sjönöd.

Buccheim tyckte ju att filmen var glorifierande. Jag tänker ju på äkta och så förmedlas äkta i filmen och serien relativt boken.

Filmen: Fnysa åt ideologi, folk odlar skägg, störtbra smink, spännande genom TYST och INGET HÄNDER

Serien: Folk pratar sex

Båda: Scenen med snubben som springer ut från klosetten med byxorna nere

Simone dök upp. Jahapp.

Bra bok, filmen är ETT MÄSTERVERK i genren filmer som handlar om en sak såtteh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s