Blogg

En kort berättelse om traktorer på vårdcentralen

Ni kanske undrar varför jag lägger upp semesterbilder från Volgograd. Det här är från stadens traktorfabrik. Det är naturligtvis en stridsvagn på en piedestal framför farbriksportarna. Som sig bör.

Anledningen är att halva ens jobb som psykolog är att på ett tillgängligt sätt förklara psykologiska begrepp och tankemodeller för patienter och alla andra som orkar lyssna. Ibland får man verkligen till det. Som den gången som jag under en stresskola på en vårdcentral i Stockholm lyckades spontant förklara stress med kalla kriget. Jag har ibland plockat upp den sedan dess med nya patienter, och du får gärna använa den om det på något sätt underlättar ditt liv.

[vanlig stressutläggning]Vi är gjorda för att ibland vara uppvarvade och kortsiktiga, och ibland varva ner och ta hand om det långsiktiga. Leta lite bär – hänga lite med kompisar – springa lite från lejon – pilla varandra i håret – bråka lite med kompis – gosa lite med kompis. Att vara uppvarvad och kortsiktig är inte så farligt, och vi tål att hålla igång så ett tag. Vi är ju ändå gjorda för att överleva, och ibland är det bra att vi under en längre tid är edo för hot och handling – och då är det prio att se till att musklerna är igång, att man inte får inflammation och att man inte somnar. Det är verkligen inte prio att smälta maten ordentligt, gosa, jobba på immunförsvaret eller på andra sätt prioritera kroppens och psykets infrastruktur.[/vanlig stressutläggning]

Det är precis som ett land som ständigt är i krig och rustar för krig och är beredd på krig. PRECIS SOM SOVJET SOM SATSADE JÄTTEMYCKET PÅ MILITÄREN OCH PRIORITERADE INTE INFRASTRUKTUR OCH ATT TYP MATA SIN BEFOLKNING OCH DÄRFÖR FÖRLORADE KALLA KRIGET!!!

Apropå stress så är det fram till på fredag som man kan anmäla sig till Lev mer mansfritt 2 för 1. Skynda fynda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s