Blogg, Uncategorized

Därför misslyckades du med sommarsexet

2588541I somras gästade jag Nyhetsmorgon och pratade om hur man kan få till sommarsexet. För så ska det ju vara på sommaren, man ska ha mer sex och så ska det gå bra, och man ska inte känna någon press. Det kan vara så att du inte blev en av dem som höll grannarna vakna veckorna som alla var tvungna att ha fönstret öppet för att inte leka växthus. Här kommer möjliga förklaringar på varför du misslyckades med det som dina grannar lyckades med.

Du väntade på att kåtheten bara skulle komma

Idealbilden av sex är ofta att man känner sug för det, och sedan börjar man ha sex. Lite som hunger. Det är bara det att sex inte är ett lika tydligt naturligt behov som mat. Vi klarar oss mycket bra utan sex, så om man väntar på sexhunger kan man gå länge. Tänk på sexlust som aptit istället. Man får oftast aptit efter att man satt igång och börjat planera och laga middagen. Ingen säger att ens aptit inte är äkta och sann om den kom först efter att man började bläddra i kokböcker och fantisera om hur gott det är med pumpa och miso. Samma gäller sexlust.

Du trodde att det skulle hända av sig självt

När du skulle börja ditt nya liv vid nyår förberedde du kanske dig. Bokade resa och skrev upp dig på en kurs i spanska och hittade relevant kortfilmfestival? Planerade in hur du ska hinna träna på Friskis tre gånger i veckan, absolut minst två, och önskade dig träningskläder i julklapp, och skaffade en app för att se utvecklingen? Köpte in kokböcker i LCHF för vardag och fest, och började researcha matkassar? Man kan tänka att sex ska inte ta så mycket ansträngning, det är en normal mänsklig aktivitet – men det kan man säga om att äta, röra på sig och vara i Spanien också. Det kanske var planeringen och förberedelsen som saknats i somras.

Du stressade för mycker

Jobbåret var stress och planering och livspusslet och hämtning och lämning och fotboll och knappt någon tid att andas. Semestern blev landet och din syster och hennes barn och Österlen och Grekland och Parken Zoo och Astrid Lingdrens värld och Martins 40-årskalas och landet igen och… Du kommer behöva en semestern från den här semestern. Om det ens fanns tid för sex, så fanns det ingen lugn.

Du sexstressade för mycket

Ja, jag sa att man ska anstränga sig för att ha sex och make it happen, men det kan man inte stressa fram hur som helst. Det är som när man ska koka vatten. Ja, man ska hälla vatten i en vattenkokare. Ja, man ska sätta in sladden och trycka in på-knappen. Men NEJ, om man står och stirrar på vattenkokaren så kommer vattnet aldrig att koka. Nämen, ok, vattenkokare funkar kanske inte så, egentligen. Sex däremot, sex funkar ganska mycket exakt så. Om du fokuserar på att lyckas åstadkomma ett exemplar av lyckat sex kommer du måla upp framtidsvisioner i ditt huvud, och de kommer lätt snarare bli skrämmande än sköna. Dessutom kommer du inte riktigt njuta av det som händer och vara lyhörd på din partner. Skapa bra förutsättningar är viktigt, men sedan behöver man släppa pressen och njuta av stunden istället.

Dina relationer funkar inte på andra plan

Ni är inte överens om semesterplanerna, hur man uppfostrar barnen, om ni ska äta pizza eller thai, vems fel det var att förra semestern blev förstörd, och semestern före, och även den här semestern just nu och… Ni tassar på tå, men förr eller senare händer något litet och tre minuter senare är ni i tårar och något blivit kastat… Ni ses knappt under jobbåret, ni har så mycket att göra det är därför, och nu när ni har tid för varandra så är det mest tyst, och tråkigt, och ni har inget gemensamt egentligen… Hon vill alltid göra saker utanför hemmet och klagar alltid på att du inte är tillräckligt kul och inte uppvaktar henne nog… Alla lyckliga familjer liknar varandra, varje olycklig familj är olycklig på sitt eget vis. Många av de olyckliga varianterna är dåliga för sexlivet.

Du festade för att få till det

Det är inget ovanligt att man hoppas att en utekväll ska sluta med en bortanatt, men det är lätt att tappa bort det roliga med att gå ut om man tänker att kvällen bara är lyckad om man får ett ragg. Du går runt klubben som en osalig ande, och omedelbart blir mindre attraktiv för att det är sexigt med folk som har kul. Du blir grinig när den söta killen på festen som du lade ned en hel timme på visar sig ha en monogam pojkvän – inte heller attraktivt. Du dricker för att våga gå fram till folk. Du blir allt mer orolig ju senare kvällen blir. Du hittar till slut någon att hooka med som du inte ens är taggad på, men det är faktiskt ett ragg, och det är därför du kom dit. Ni har dåligt sex för att ni är egentligen inte kåta på varandra, och trötta, och börjar bli bakis. Du ljuger ihop något artigt på morgonen.

Du var för full (eller annat)

Det dricks mer på somrarna, så är det ju. Alkohol är ett mångsidigt rusmedel när det kommer till sex. Man kan bli mer kåt, avslappnad, modig och äventyrlig. Man kan också tappa ståndet, kräkas på sitt ragg, få svårt att få orgasm, somna mitt i, bete dig dräggigt, börja stöta på raggets kompis, tappa känseln i klittan eller missa någon viktig signal partnern sänder ut. Och det här är bara alkohol, andra droger har sina för- och nackdelar, och det kan vara någon av nackdelarna som sabbade sommarsexet för dig.

Det var för varmt

Ja, vi fattar, det går inte att andas, alla är klibbiga, fittyn luktar spännande, du vill inte vara i närheten av någon eller något som är varmt, du svettas under brösten och pungen och mellan skinkorna och varje morgon vaknar du av att solen stirrar in i ditt fönster från åtta ljusminuter bort. Det är okej. Det är över nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s