Blogg

Den magiska knappen

flipper
När jag sökte bild fanns det nån sorts tanke om att folk vill att kroppen ska va att man trycker på en massa knappar och så börjar det blinka och man vinner. Tur ändå att jag är sexolog och inte AD.

En av mina bästa händelser i genren ”saker som är cykliska” (typ ebb och flod, årstider som avlöser varandra, om magtröja är inne) är jakten på G-punkten. Ibland kommer nån studie som kvällsmedia blåser upp till G-PUNKTEN FINNS SÅ HITTAR DU DEN. Sedan kommer någon studie som säger G-PUNKTEN FINNS INTE SÅ SÄGER FORSKNINGEN. Sedan skriver någon kanske en krönika om att samhället är penetrationsfixerat och klitoris är större än man tror. I’m just sippin on chamomile. Eller, jag misstänker att dagarna då jag kunde hålla hälsosam distans till sådant är över, för nu börjar jag bli en offentlig sexolog.

 

Vad finns det för hemliga erogena zoner? Vad händer i hjärnan? Det finns en idé om att det finns magiska punkter på kroppen och hittar man dem så blir allt bra och löser sig, och som offentlig sexolog behöver man ofta leverera kommentarer som är kvällspressvänliga samtidigt som man kan stå för dem. Det gör jag ju när jag måste, men det här är min blogg och jag behöver inte skriva om att dopamin och oxytocin utsöndras i hjärnans belönings- och njutningscentra, utan kan formulera mig som jag vill och säga vad jag står för när det kommer till det här med kroppen. Så här är några kloka ord om vad jag tycker om magiska punkter. TL;DR: Det finns ingen magisk knapp som ersätter kommunikation, kåthet, lyhördhet, nyfikenhet och intresse. Men om du har bråttom – ollon funkar rätt bra för de flesta. Klitorisollon, penisollon, hitta ett och gör något som inte skaver. 

Det finns områden som mer sannolikt än andra leder till sexuell njutning. Klitorisollon eller djupare klitorisstrukturer. Anus. Penisollon. Prostata. Dessa är ganska säkra kort. Det finns en massa sätt att förklara det på, som att nerver går från punkt A till punkt B (= hjärnan) och passerar det här området och därför kan det vara skönt när man smeker där. Det är jätteintressant om man ska sexnörda, men jag ifrågasätter hur relevant det är i vardagen, för det är inte så att folk i stort alltid söker en neurologisk förklaring.

Att tycka om kyssar är något som förväntas av allra flesta, men få känner ett behov av att hitta särskilda sköna nerver som går från (mun)läppar till klitoris. De flesta nöjer sig med att kyssas och tycka om det, vissa med tunga, andra utan, vissa nafsar, andra inte, man provar sig fram och går efter vad som känns trevligt. Folk tycker om att kyssa nacke, och nafsa örsnibbar, och det slår gnistor när man nuddar sin älskares hand med sin – det finns inga jätteuppenbara sexuella nervbanor där och ändå är det en stor del av mångas sexuella njutning. Det är verkligen inget fel på att ha koll på de vanligaste sköna områdena, men man har en hel kropp att vara nyfiken och lyhörd på.

Nyfiken och lyhörd är verkligen vad som skulle stå på skölden om jag i skrivande stund fick för mig att syssla med heraldik. Man behöver vara nyfiken och lyhörd för sin partner för att det här ska funka bra. Genuint intresserad av hur stimulans känns för personen snarare än vara ute efter att göra rätt enligt en mall och hitta precis den där punkten som man hört att personen borde ha. Och för att kunna vara lyhörd behöver man också bra kommunikation där båda är måna om att minska risken för missförstånd.

Man behöver också vara nyfiken och lyhörd för sig själv. Ibland beskriver man förmågan att vara mottagande för smekningar som någon sorts okvalificerad passiv syssla, men det är ett lika stort missförstånd som att tro att följaren i dans liksom bara står där. För att vara mottagande behöver man vara här och nu, smaka på den nya upplevelsen med öppet sinne, kunna sin kropp så pass väl att man vågar testa sådant som inte känns självklart bra vid första försöket men som man kan lära sig att tycka om. Det kräver mod, närvaro och att man har en förmåga att vara öppen för intryck. Vissa har lätt för det, andra behöver öva upp den.

När man är på jakt efter magiska punkter behöver man vara kåt. Det är inte bara på könet som smekningar känns annorlunda när man är i sin sexy space – även kyla och värme, smärta, kittlande, dofter, smaker och alla möjliga kroppsförnimmelser mot lite varstans på kroppen kan upplevas helt annorlunda när du är sexuell. Såklart är det ett samspel – en beröring kan väcka sexuella känslor som väcker ännu mer kåthet och ännu mer känslighet för ännu mer beröring. Men att försöka hitta G-punkten på nån som mest är nervös och okåt kommer förmodligen leda till STUDIE I MITT SOVRUM SÄGER: G-PUNKT ÄR EN MYT.

Och så finns det ju väldigt många sätt att smeka något på. Tänk dig kyssar du gillar, till exempel, du kanske tycker om mjuka läppar mot dina, och lite lätt lunga och lite nafs – men du hade inte uppskattat att få en vibrator tryckt mot munnen. Så är det med hela kroppen – vissa smekningar känns bra, andra inte. Våt avslappnad tunga känns annorlunda än spetsig snabb tunga. Tryck från kuk känns annorlunda än tryck från fingrar. Läderpiska är inte utbytbar mot rotting, isbitskall tunga känns inte som te-varm mun, duschmunstycke ger något som en centrifugerande tvättmaskin aldrig kan ge, och du har hela tio fingrar och pincettgrepp, så bara där finns det oändliga möjligheter.

Så. Ungefär det. För fler tips på hur du har bättre sex – gå till första inlägget i serien!

 

 

 

2 reaktioner till “Den magiska knappen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s