Blogg

Som man bäddar

jordanpeterson
Mannen som gett att bädda sin säng ett ansikte, bild från Gage Skidmore från Peoria, AZ, USA

Sista dagen i januari idag, och sista inlägget i den här bloggserien! Vilken resa! Jag hoppas att ni fick en del nya tankar och perspektiv, att det kanske blivit mer hångel i köket, eller att ni släppt sexpressen och fokuserar helt på något annat kul. KBT:are som jag är tänker jag dock att insikt i sig inte nödvändigtvis räcker för att komma vidare i en förändring i livet, så det här sista inlägget vill jag ägna åt att visa hur man kan gå vidare med inläggen som utgångspunkt.

Hur vill du ha det?

För de allra flesta är sexualitet större än själva samlagen, så ett bra första steg är att fundera på vad sexualitet är för dig. Hur vill du faktiskt ha det idag? Vilka sexuella sidor har du? Vad ger sex dig? På det här stadiet är det bra att komma ihåg att man får vilja och ovilja.

Det här steget kan bli smärtsamt för det är här man kanske verkligen blir varse om diskrepansen mellan vad man har och vad man vill. Så om det är jobbigt att tänka på det här – det är nödvändigtvis ett tecken på att du gör fel.

Hur har du det idag?

Återigen en potentiellt smärtsam punkt, men också viktigt för att förstå hur vägen till bättre sex ser ut. Så – vad saknar du idag? Hur ser partnersituationen ut? Drar lusten, upphetsningen och viljan åt samma håll?

Hur har du kommit hit?

Det är inte alltid nödvändigt att förstå hur man hamnat i en situation för att ta sig ur den, men ofta är det bra. Så hur kom du till den här platsen i din sexualitet där du är idag? Har du prioriterat sex? Hur har du varit som partner, och hur har du valt partners i livet? Är du faktiskt där när du är sexuell, och har du varit lyhörd och nyfiken? Det kan återigen vara bra att tänka på vad sex är för dig, och hur du förändrats sexuellt – finns det saker i ditt förflutna som tappats bort på livsvandringen?

Att bestämma sig för förändring

Det är här det blir väldigt viktigt att komma ihåg att bättre sex kan kräva uppoffringar, och att sex kanske inte är så viktigt för dig att det är värt. Du kanske har skäl att fortsätta ha sex som inte är bra. Du kanske vill fortsätta vara sexuellt med en partner som inte kan eller vill erbjuda dig det du vill ha, antingen delvis eller helt. det kan vara tungt att förlika sig med att man väljer bort en del förbättring, men eftersom sex är ett brett koncept kan du sannolikt förbättra något ändå.

Det finns en idé om att bra sex ska hända av sig självt och det är löjligt, fejk och konstlat att förändra något aktivt. Men om du har sämre sex än du vill är det sannolikt att det var just den föreställningen som fört dig hit. Kanske kan det här inlägget om lust som aptit hjälpa dig att ta dig ur det spåret.

Hur ska du förändra?

Stor fråga, och förhoppningsvis har dina tidigare funderingar styrt dig åt någon form av tydlighet. Kanske behöver du dumpa eller ta ett ordentligt snack med en partner, och förändra hur du själv är som partner. Kanske behöver du utforska nya upplevelser. Du kanske behöver öva upp din förmåga till att vara i stunden (eller var du nu väljer vara). Kom ihåg att bättre inte betyder bra med en gång – vissa förändringar tar tid, eller inte går att genomföra till ett rimligt pris precis just nu.

Du kanske tar ett stort kliv, som att göra slut, börja ha sex med personer du aldrig legat med förut sluta vara sexuell med andra överhuvudtaget. Du kanske vill börja med att gå till ett bibliotek och läsa på, eller låna från erotikhyllan. Du kanske väljer att blunda under sexet och låtsas att din hopplösa dejt är föreläsaren du är kåt på. Var ärlig mot dig själv, nyfiken och lyhörd. Jag hoppas att den här bloggserien har hjälpt dig i det.

Följ mig gärna på den här bloggen, Facebook och Instagram. Det kommer nog hända kul grejer i framtiden. Lämna gärna en kommentar – här eller på sociala media. Vi hörs.

En reaktion till “Som man bäddar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s