Blogg

Vad är bättre sex?

the_envoys_of_agamemnon_by_ingres
När ditt sexliv är förstört av att de tatt din favoritslavinna (spoiler – ditt sexliv kommer inte bli bättre när de också dödar din älskare). Jean-Auguste-Dominique Ingres, 1801.

Precis som frågan ”vad är sex?” är ”vad är bättre sex?” inte helt lätt att besvara. Vad är det du saknar i ditt sexliv? Vad är det du vill förbättra? Svaren är helt avgörande för vad just du behöver göra. Ett runkägg kommer inte hjälpa dig om det du söker är att bli satt på plats och känna dig fullständigt utlämnad till en avbild av den eviga skönheten.

 

Vad är dåligt med ditt sex just nu? Kommer du inte? Är det för sällan, för kort, för lite? Är det känslolöst? Oinspirerat? Gör det ont? En partner som vill göra saker som du inte vill göra?  Är tiominutersligg innan sovdags det enda tillfället som din sexualitet tillåts existera? Att du inte kan släppa tankarna och bara ge dig hän? Orkar du inte ha sex i de ställningarna du egentligen tycker är sköna?

Vad längtar du efter? Att bli sedd på och sedd som sexig? En partner som gör precis det som i porren? Respekt? Att känna dig som en mor och en sexuell varelse på samma gång? Att faktiskt tillåta dig själv att njuta av annat än bara direkt kukstimulans, och bli bättre på att fånga upp nyanserna? Att bli sedd med en färsk blick, utan trettio års relationsbagage?

De här typen av frågor låter ofta flummiga tills man faktiskt ska besvara dem. Då blir det ofta uppenbart hur konkret det kan vara, men också hur svårt det är att tillåta sig tänka det konkreta. Svaren kommer skilja sig mellan olika läsare. För en kommer svaret vara att hon vill få orgasm i sin relation regelbundet, och inte bara när det hinns med innan hennes partner kommer. För en annan kommer det vara att faktiskt bli kåt på någon, verkligen kåt, för det var så länge sedan.

Det här inlägget är en del i bloggserien bättre sex 2019. Du får gärna svara i kommentarerna, eller på sociala media. Lägger du till mig på Instagram kan du kolla dagens stories för att svara på frågan som hör till inlägget!

4 reaktioner till “Vad är bättre sex?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s