Blogg

Vad är sex

Kramskoy_Portrait_of_a_Woman
Okänd kvinna av Ivan Kramskoj från 1883, typexempel på en blick som kan vara mer sex än vad du sedan gör med din partner när du kommer hem. https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=799621

Innan jag ens går vidare på bättre sex vill jag backa och prata om vad jag ens menar med sex. För med sex menar jag inte endast vissa fysiska aktiviteter med vissa kroppsdelar. Jag tänker allt. Jag tänker kåthet. Jag tänker sensualitet. Jag tänker snusk. Jag tänker erotik. Jag tänker en särskild stämning som kunde uppstå mellan dig och din kollega 1997, då inget hände, men som du fortfarande minns.  Smärtan från rottingen, och brännan från repen, och doften av latex, och doften av någons andetag. Att känna sig dyrkad, att dyrka. Hur du trodde att sex var innan du började ha sex. Att på bussen minnas gårdagen och le. Att leta porr som funkar för dig. Tomheten du alltid känner när hon reser sig lite för hastigt och säger att hon behöver dra.

Hur det kändes i magen första gången du såg en kvinna kyssa en annan kvinna på teve. Din höggravida fru som du blir helt primitiv inför, av häpnad över livskraften i hennes sköte. Skammen som kommer direkt efter orgasmen. Det där monotona du gjorde med ditt ex som var snäll och bra på alla sätt, och vad du tänkte på medan du gjorde det monotona med exet. Träningsvärken i armarna. Den gången du var hög och det var underbart. Den gången du var full och ville kräkas, av alkoholen, av äckel inför ditt ragg och dig själv. Workshopen i att ge och ta. Helt vanliga knull med din partner som inte är nåt avancerat, men varför krångla till allt. Hångel och kyssar och att när ni höll handen vid första mötet med hens föräldrar smekte hen din hand precis som hen smeker din fitta och det var fruktansvärt irriterande och väldigt roligt.

Övertaget du kände när han messade dig tre minuter efter att ni skilts åt. Skammen du kände när hon sa ”det gör inget”. 3% i en relation som är till 97% perfekt. Din första orgasm utan beröring. Hur du helt tappade intresset när du fick kyssa henne och hennes tunga var hård och vass och liksom kall. Det innerst inne viktigaste för att du ska känna dig älskad. Att behöva styra musen med vänsterhanden när du surfar. Att känna sig så het när bilden du lagt upp får likes och gillande kommentarer. Hur staden var samma men ändå helt ny när du gick hem på morgonen. När du kallar honom daddy. Vara hemligt upphetsad bland vänner och chips när någon är fastbunden i thrillern ni ser. Det där du inte alls saknar i din relation just nu. Att skriva Tinderannonsen där ni söker en äventyrlig tjej. Att öppna dörren och möta blicken och känna blodomloppet i hela kroppen.

Allt detta är bara några exempel på vad jag pratar om när jag pratar om sex.

Inlägget ingår i bloggserien Bättre sex 2019.

8 reaktioner till “Vad är sex”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s