Blogg

Vad ska du göra sämre?

dsc_0017 (1)
Från där jag bor ser man Nya Karolinska och det är betryggande att veta att hur sämst jag än blir så är de ansvariga för NKS sämstast.

Det finns alltid moment i arbetet som man uppskattar lite extra, och ett av mina är att diskutera vad patienter som ska införa nya bättre vanor ska göra mindre av eller bli sämre på. För livet är ju inte riktigt ett nollsummespel, men oftast behöver man förhålla sig till att dygnet har 24 timmar och ska man göra nya saker så behöver man stryka vissa gamla saker. Många av mina patienter blir mina patienter just för att de aldrig tillåter sig att sänka ribban, och det blir tufft men till slut bra och ofta njutbart att sikta mot mål som ”bli slarvigare på jobbet”, ”sluta hålla koll på partnerns schema” eller det för många så förbjudna ”bli sämre mamma”. Och det är det vi ska göra nu, för om du bestämt att sex faktiskt är viktigt och du vill att det ska bli bättre, så behöver du nog bli sämre eller mindre intensiv med något annat. 

Exakt vad det blir är helt beroende av vad (bättre) sex är för dig. Du kanske kommer välja bort tevetittande med din partner och istället ha vardagsdejter då ni återknyter kontakten. Du kanske kommer läsa mindre facklitteratur och mer erotiska romaner. Du kanske hånglar med dina Tinderdejter och sedan gör dem besvikna genom att åka hem utan att det blir mer. Du kanske naggar lite på monogamin och tillåter dig flört med främlingar. Du kanske berusar dig mindre på fest så att du kan vara mer närvarande i sexet efteråt. Du kanske helt slutar ha sex med din partner och fokuserar på att ha sex med dig själv.

Som vanligt kan du hitta länkar till hela bloggserien här och på Instagram händer det en del interaktion i stories so i alla fall jag tycker är väldigt kul.

Och jusste, en sista grej innan jag checkar ut för idag, relevant till duktighet. Den här bloggserien är ju ett självhjälpsprojekt, precis som Tid att leva eller 12 Rules for Life. Det innebär att det kan vara kul att läsa, men för att få ut så mycket som möjligt behöver man också applicera det som skrivs på sitt liv. Och ska du börja förändra så är nog det här inlägget i särklass softast att börja med.

3 reaktioner till “Vad ska du göra sämre?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s